З 16 травня в Україні відновлять роботу камери фіксації порушень правил дорожнього руху

Новини

З 16 травня в Україні відновлять роботу камери фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це повідомив    міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у дайджесті МВС.

«Камери не працюватимуть на тимчасово окупованих територіях. Зараз вони проходять тестування і з понеділка запрацюють навіть у тих населених пунктах, які раніше були окуповані армією Росії», — наголосив міністр внутрішніх справ.

Також міністр зазначив, що підрозділи Нацполіції, які були залучені у відсіч збройній агресії РФ, у тих регіонах, де це можливо, вже повертаються до виконання безпосередньо поліцейських функцій, наприклад патрулювання.

«Фіксація порушень ПДР – це одна із складових частин забезпечення безпеки громадян. А також це один із показників загальної цивілізованості держави», — резюмував глава МВС.

До речі, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький ще у квітні  заявляв , що камери контролю швидкості працюють навіть під час військового становища, проте правопорушення нібито обробляються довше звичайного.