Що треба знати про ксенон?

Новини

Сучасний ксенон активно використовується для створення автомобільних ламп. У порівнянні зі звичайними лампами розжарювання, ксенон відрізняється більш високими технічними параметрами, які пов’язані з відсутністю нитки розжарювання. Світлення виникає завдяки підсвічуванню самого інертного газу шляхом прогону напруги по ньому.

Купити біксенонові лінзи необхідно для тих, у кого ближнє та дальнє світло створюються однією єдиною лампою. Якщо ж у вас для створення ближнього та далекого світла використовуються дві лампи – необхідно купити ксенон.

Дуже важливим критерієм вважається потужність лампи. Саме від потужності лампи залежить яскравість освітлення. Тут все просто: чим вища потужність, тим більше буде яскравість лампи.

Пам’ятайте, що температура ламп безпосередньо пов’язана зі світлом, яке вони випромінюють. Найнижча температура свічення належить лампам з жовтуватим відтінком. Найчастіше саме їх використовують як протитуманні фари. Наступний температурний рівень – 4300К. За такої температури рівень свічення яскравий, біло-жовтий. Наступний рівень – 5000К. Світло стає повністю білим, дуже яскравим. Невелика синюватість починає з’являтися при температурі 6000К. Коли показник температури перевалює рівень 7000К, то колір світіння стає блакитним. За показника 8000К колір стає фіолетовим.

Знайти непогані комплекти ксенону та біксенону можна на сайті різних магазинів.

Досить часто клінонові та біксенонові лінзи встановлюють власники позашляховиків. Однією з основних проблем з лампами розжарювання було обривання нитки, особливо якщо ми говоримо про поїздки бездоріжжям. Оскільки в біксенонових і ксенонових лампах використовується зовсім інший спосіб підсвічування – то й нитка в них не обриватиметься.

Згадайте скільки складнощів було через те, що при використанні галогенових ламп виникало відчуття засліплення. Це було з тим, що потік світла розсіювався з однієї точки, створюючи в такий спосіб пірамідальне світіння. У разі використання ксенону або біксенону світло йде рівномірним потоком, не засліплюючи ні самого власника автомобіля, ні зустрічних автомобілістів.

Істотне значення має рівень нагрівання ксенонової лампи. Це також стане ще одним плюсом при підрахуванні гідності між ксеноном та галогеном.

Якщо говорити про недоліки, то він, швидше за все, єдиний – це висока вартість. Більше інших недоліків немає.